Barevné svatební kombinace

Svatbu nedělá jen bílá. Dnešní nevěsty pečlivě volí další barvu nebo barvy své svatby, do které ladí ostatní doplňky a dekorace. Většinou je základem této volby barva svatební kytice. Vše ostatní s ní pak musí ladit, na tom si dnes dává každá nevěsta záležet. Ani cukroví není vyjímkou. Aby bylo „trendy“ mělo by odpovídat, alespoň částečně barvě nebo barvám svatby.

Svatební cukroví je stále v oblibě. Všude se peče něco trochu jiného, ale protože jsou svatby obvykle v létě, kdy je teplo, je asi nejlepší trvanlivé pečivo (čajové), které vydrží chvíli i mimo lednici, dobře se přepravuje a lze ho dobře zdobit. Opatrní bychom měli být jen na vlhko, protože růžičky a ozdoby z fondánu by neměly přijít do mrazáku. Letním tepelným šokem po vyjmutí pečiva z prostředí mrazničky dochází k vysrážení vody napovrchu a ozdoby se začínají rozpouštět. Lednice je v pořádku. Mám vyzkoušeno, že zde nazdobené pečivo pohodlně vydrží i několik dnů.

Sama jsem již napekla na řadu svateb, takže už mám nějaké postupy vyzkoušené. Je ovšem pravdou, že nevěsty vyžadují stále to stejné. Pochopitelně je to, co vidí na obrázcích na mých stránkách, tak není divu. Když už tedy peču dokola srdíčka a medovníčky, či tvaruji bílé kokosové kuličky, což jsou asi nejoblíbenější druhy, rozhodla jsem se již v minulosti osvěžit si tutu činnost alespoň různě barevnými ozdobami, aby práce nebyla tak fádní. Současné trendy s volbou barevné variace mi pro mou práci náramně vyhovují.

Oblíbená je stále růžová. Jemná pastelová krásně doplňuje svatební bílou nebo smetanovou, ale protože jsou nyní „in“ pivoňky, je žádaná růžová i v odstínu trochu tmavším, který se blíží odstínu pivoněk

Letos se k tmavší růžové častěji objevovala také zelená. Tato barevná kombinace, musím uznat, je svěží, avšak stále decentní. Oblíbená fialová byla letos rovněž žádaná. U této barvy se mi osvědčilo použít několik odstínů. Hezky působí kombinace „teplé“ fialové (s přidáním růžové) a „studené“ fialové (s přidáním modré). Fialová také báječně ladí se zlatou. Zlaté detaily vzbuzují nádech okázalosti a luxusu. Jemně pak působí kombinace fialová – smetanová.

Svatební cukroví – fialový mix

Letos se mi stalo poprvé, že chtěla nevěsta ozdoby do žluté. Žlutá na svatby moc nefrčí. Nebo, že by se teprve stávala trendy? Každopádně svatební mix cukroví s ozdobami laděnými do žlutých odstínů měl úspěch a rozhodně působil svěže letně. Doufám, že budu mít  ještě příležitost tuto barevnou kombinaci opět využít.

Občas je požadavek pečivo nezdobit vůbec. Někdo nemusí růžičky ani srdíčka, ale i tak se dá pečivo vytvořit tak, že se za něj na svatbě ani v takovém případě nemusíte stydět.

Co když je svatba v období Vánoc?  Velké dilema! Péct vánoční cukroví nebo radši svatební? Svatba je přece jen jednou za život!  Péct nadvakrát?  No, ale i tady může zapracovat fantazie a cukroví lze nazdobit, tak, abyste ho použili na obě příležitosti.

Prohlédněte si několik barevných mixů svatebního cukroví, jak jsem je na přání několika nevěst vytvořila já. Jestli vás budou trochu inspirovat při vlastním pečení, budu jen ráda

Jitka


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..